4 Nisan 2012 Çarşamba

Beşamel Soslu Karnıbahar

Beşamel Soslu Karnıbahar

Malzemeler:

  • 1 orta boy karnıbahar(Haşlanmış)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yağ(margarin,tereyağı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Bir miktar karabiber, tuz
  • Bir miktar kaşar peyniri rendesi 
Hazırlanışı
  •  Karnıbaharı küçük parçalara ayırarak haşlayınız.
  • Karnıbaharları borcam tepsiye alıp üzerine bir kaşık tereyağı küçük parçalara ayırarak üzerine koyun,karabiber ve tuz ekleyerek harmanlayınız.
  • Beşamel sos için iki kaşık tereyağını unla kavurun,daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin,bu esnada çok iyi karıştırın ki topaklanmasın.(Beşamel sosu karnıbaharlar haşlanırken de yapabilirsiniz.)
  • Hazırlanan beşamel sosu karnıbaharların üzerine dökerek her tarafını kaplamasını sağlayın.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek 180 derecedeki fırına veriniz,üzeri kızarınca alabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder